Privacyverklaring Sunware BV


Gegevensbescherming is van groot belang voor Sunware BV en we willen open en transparant zijn over de verwerking van uw persoonsgegevens. We hebben daarom een beleid, waarin wordt uiteengezet hoe uw persoonsgegevens worden verwerkt en beschermd.

Wie is de beheerder van uw persoonsgegevens?

Sunware BV is de beheerder van de persoonsgegevens die u ons verstrekt, en is verantwoordelijk voor uw persoonsgegevens krachtens het toepasselijke recht inzake gegevensbescherming.

Adresgegevens:

Hoofdkantoor

Kranenberg 10
5047TR, Tilburg
Nederland

Afdeling Marketing

Heiende 11
5047SX, Tilburg
Nederland
Telefoonnummer: +31 (0)13-570 3200
E-mail: info@sunware.nl
KVK nummer: 18021519
BTW nr:  NL004 584 715 B02

Het Privacy beleid

Wij verwerken uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden. Dit privacy beleid is van toepassing op het gebruik van de website en de daarop ontsloten dienstverlening van Sunware BV.nl. De ingangsdatum voor de geldigheid van deze voorwaarden is 25/05/2018. Met het publiceren van een nieuwe versie vervalt de geldigheid van alle voorgaande versies. Dit privacy beleid beschrijft welke gegevens over u door ons worden verzameld, waar deze gegevens voor worden gebruikt en met wie en onder welke voorwaarden deze gegevens eventueel met derden kunnen worden gedeeld. Ook leggen wij aan u uit op welke wijze wij uw gegevens opslaan en hoe wij uw gegevens tegen misbruik beschermen en welke rechten u heeft met betrekking tot de door u aan ons verstrekte persoonsgegevens.
Als u vragen heeft over ons privacy beleid kunt u contact opnemen met onze contactpersoon voor privacy zaken, u vindt de contactgegevens aan het einde van ons privacy beleid. Door gebruik te maken van deze website geeft u aan het privacy beleid te accepteren.

Over de gegevensverwerking

Hieronder kunt u lezen op welke wijze wij uw gegevens verwerken, waar wij deze (laten) opslaan, welke beveiligingstechnieken wij gebruiken en voor wie de gegevens inzichtelijk zijn. Wij slaan alle gegevens op in een beveiligde database. We geven deze informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Wilt u uw persoonsgegevens inkijken? Of uw persoonsgegevens wijzigen of verwijderen uit ons systeem? Geen probleem. Wanneer u een account heeft aangemaakt, dan kunt u dat zelf doen. Of u laat het ons weten per telefoon of e-mail
Wanneer u na het lezen van onze Privacy policy, of in algemenere zin, vragen heeft hierover of contact met ons wenst op te nemen kan dit via telefoon of e-mail.

Persoonsgegevens

Welke gegevens hebben we van u nodig?
Voor- en achternaam– Zodat wij u persoonlijk aan kunnen spreken.

Adres een woonplaats– Voor juiste en snelle levering.

Telefoonnummer– Zodat we u snel kunnen bereiken in geval van vragen of toelichtingen.

Geboortedatum – Met uw geboortedatum (niet verplicht) kunnen we u met uw verjaardag feliciteren en een korting aanbieden.

Discipline– Door te weten in welke discipline uw interesse het meeste ligt kunnen we hier onze mailings op aanpassen en voorkomen dat u nieuwsbrieven ontvangt over onderwerpen die uw belangstelling minder hebben.

BTW nummer – Zodat uw zakelijke factuur volledig kan worden gedownload. Zendingen naar het buitenland kunnen bij het aanleveren van geldig BTW nummer zonder BTW geleverd worden

Betaalgegevens– Om uw order te kunnen betalen maakt u gebruik van onze beveiligde betaalomgeving. Wanneer u de bestelling meteen via ons betaalsysteem MultiSafepay betaalt, dan is uw bankrekening en creditcardnummer niet bij ons bekend. Via MultiSafepay kunnen wij geld aan u terugbetalen zonder inzage in die informatie. Wij zien alleen of de betaling is gelukt. Of niet. 
Wij kunnen de naam van de rekening en het IBAN nummer alleen aan uw bestelling koppelen wanneer u op basis van ‘betalen na ontvangst factuur bestelt’ en vervolgens via een bankoverboeking betaalt. Uw bankrekeningnummer wordt alleen gebruikt wanneer u geld van ons terugkrijgt.

IP-adres – In de winkel kunnen wij aan het IP adres (van uw computer, tablet of telefoon) herkennen wie de bestelling heeft geplaatst. In de toekomst kunnen wij zo uw voorkeuren onthouden en eventueel een passend advies geven. Wanneer u een account heeft aangemaakt, dan kunnen we meteen zien dat niemand anders gebruik maakt van uw Sunware-account.

E-mailadres– U ontvangt een e-mail over uw bestelling, de factuur, eventuele vragen en informatie over de status. U ontvangt alleen een nieuwsbrief of aanbiedingen wanneer u zich daarvoor heeft aangemeld. U kunt zich via een e-mail naar info@sunware.nl altijd afmelden, of via een link onderaan de nieuwsbrief.

Verder gebruiken we uw gegevens voor het volgende:

Klantenservice– U kunt ons bellen, mailen of via Facebook contact opnemen. Waar relevant maken wij daar notities van zodat de informatie niet verloren gaat.

Account– Wanneer u een Sunware account heeft aangemaakt, dan staan daar uw persoonlijke gegevens. Naam, aflever- en factuuradres, telefoonnummer, inloggegevens en eventueel het BTW nummer. Dan hoeft u deze gegevens niet iedere keer opnieuw in te voeren. U kunt na het aanmaken van het account ook zien wat u heeft besteld. 

Administratie–  U ontvangt van ons een factuur voor uw administratie. Dit is ook uw garantiebewijs. Wij bewaren uw bestelling en de facturen minimaal zeven jaar, conform de regels die de belastingdienst ons oplegt.

Nieuwsbrieven– U kunt zich aanmelden voor onze nieuwsbrieven. Ontvangt u liever geen nieuwsbrieven meer? U kunt zich gemakkelijk uitschrijven via een e-mail naar info@sunware.nl of via de link onderaan de nieuwsbrief die u ontvangt.

Reviews– U kunt andere klanten helpen met uw review. Door uw ervaringen te delen, geeft u anderen een nóg beter beeld van een product of dienst. De reviews die via de website worden geplaatst bewaren wij in de database van de winkel en zijn zichtbaar voor andere klanten. 

Fraudepreventie– Soms moeten we klantgegevens gebruiken om een vermoeden van fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Dit kan in extreme gevallen betekenen dat wij uw gegevens doorgeven aan overheidsinstanties.

Webwinkelsoftware

SANA/ERP NOG INVULLEN


E-mail en mailinglijsten

Mailchimp – Wij versturen onze nieuwsbrieven en transactionele e-mails met behulp van Mailchimp. Alle bevestigingsmails die u ontvangt van onze website en webformulieren worden verzonden via de servers van Mailchimp. Mailchimp zal uw naam en e-mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken.  Uw persoonsgegevens worden door Mailchimp beveiligd verzonden, opgeslagen en ontsloten. Mailchimp maakt gebruik van cookies en andere internettechnologieën die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen. Daarnaast verwerkt Mailchimp informatie over u als ontvanger en de onderwerp regel van e-mails voor het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening, deze gegevens worden 30 dagen bewaard. Mailchimp behoudt zich het recht voor om uw gegevens te gebruiken voor het verder verbeteren van de dienstverlening en in het kader daarvan informatie met derden te delen.


Cookies

Voor een bezoek aan onze website is het accepteren van cookies niet verplicht. Wij willen u er echter wel op wijzen dat het gebruik van de functie “winkelmandje” en het bestellen van producten alleen mogelijk is wanneer cookies worden geaccepteerd. Wanneer u onze website bezoekt, laat u automatisch bepaalde gegevens achter. Welke informatie we van u ontvangen en bewaren hangt af van de wijze waarop u de website van sunware.com gebruikt.


Informatie die we ontvangen via cookies

Sinds 5 juni 2012 is de telecomwet/Cookiewet van kracht. Elke website is nu wettelijk verplicht de gebruiker te informeren over ‘cookies’ en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
Cookies zijn kleine tekstbestandjes met gegevens die tijdens het bezoek aan een website via uw browser op de harde schijf van uw computer worden opgeslagen en die bepaalde instellingen en gegevens met het systeem van de desbetreffende website uitwisselen. Door het opslaan van instellingen en gegevens kunnen websites hun aanbiedingen op uw wensen afstemmen en wordt het gebruik voor u gemakkelijker, bijvoorbeeld omdat bepaalde gegevens zodanig worden opgeslagen, dat u ze bij elk volgende bezoek niet steeds weer hoeft in te voeren.

Soorten cookies

Tijdelijke en permanente cookies:

Tijdelijke cookies worden verwijderd wanneer uw browser afgesloten wordt. Deze cookies gelden alleen voor de lopende sessie en worden dus ook wel sessie-cookies genoemd.
Permanente cookies blijven op uw computer staan, ook nadat uw browser afgesloten is.

Onder permanente cookies vallen:

Functionele of technische cookies: hiermee worden bijvoorbeeld uw inloggegevens bewaard of wat u in uw winkelmandje stopt als u online aankopen doet.
Niet-functionele cookies: hiermee wordt uw bezoekgedrag geregistreerd.

Onderscheid niet-functionele cookies:

Directe (first-party) cookies. Deze worden geplaatst door de website die u bezoekt. Bijvoorbeeld: u surft naar de website van een bedrijf en dat bedrijf plaatst een cookie om bij te houden welke producten bekeken worden. Bij een volgend bezoek aan die website kan dan op basis daarvan een aanbieding worden gedaan.
Indirecte (third-party) cookies. Deze worden gebruikt door adverteerders die op websites van andere bedrijven gerichte aanbiedingen doen op basis van surfgedrag.
Google Analytics. Wordt gebruikt voor het verzamelen van anonieme bezoekgegevens.

Sunware BV gebruikt cookies om:

U snel van de ene pagina naar de andere te laten klikken en om bij te houden wat er in uw winkelmandje zit (functionele cookies).
Informatie op te slaan die u ons verstrekt heeft bij het aanmaken van uw account, zodat u bij een volgende bestelling uw gegevens niet opnieuw hoeft in te voeren (functionele cookies).

De doeltreffendheid van onze marketingcampagnes te onderzoeken (niet-functionele directe cookies).

De datum en het tijdstip waarop u onze website bezoekt te registreren, een overzicht te krijgen van het totaal aantal bezoekers van onze website en de bezochte pagina’s. Deze gegevens verschaffen ons informatie over het gebruik van onze website. De informatie wordt niet gebruikt om te weten wie u bent, maar alleen om een bezoek aan onze site te analyseren. (Zie onderstaand bij Google Analytics).

De domeinnaam en de host van de computer waarmee u op het internet bent te bewaren, het gebruikte IP-adres, informatie over de software van de browser die u gebruikt en het besturingssysteem op te slaan (niet-functionele directe cookies).

Zelf cookies beheren

Via de browserinstellingen op uw computer kunt u reeds geplaatste cookies verwijderen en het plaatsen van nieuwe cookies weigeren. De wijze waarop verschilt per browser; raadpleeg indien nodig de helpfunctie van uw browser.

Let op: als u cookies weigert en/of verwijdert, kunt u niet altijd van alle mogelijkheden van een website gebruik maken. Daarnaast heeft het weigeren c.q. verwijderen van cookies alleen gevolgen voor de computer én browser waarop u deze handeling uitvoert. Indien u gebruik maakt van meerdere computers en/of browsers moet u de bovengenoemde handeling(en) zo vaak als nodig herhalen.

Google Analytics

Deze website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wij wijzen u er echter op dat u in dat geval wellicht niet alle mogelijkheden van deze website kunt benutten. Door gebruik te maken van deze website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Payment processors

MultiSafePay – Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van MultiSafePay. MultiSafePay verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. MultiSafePay heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. MultiSafePay behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen.
Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van MultiSafePay’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. MultiSafePay bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.


Verzenden en logistiek
SendCloud – Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen, en u op de hoogte te stellen van de status van de zending. Hiervoor maken wij gebruik van SendCloud. SendCloud is het programma waarin wij onze labels aan kunnen maken, en van waar het pakketnummer wordt gegenereerd

DHL – Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van DHL voor het uitvoeren van de pallet leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, eventueel bedrijfsnaam, adres en woonplaatsgegevens met DHL delen. DHL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt DHL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

PostNL– Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van PostNL voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met PostNL delen. PostNL gebruikt deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL onderaannemers inschakelt, stelt PostNL uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

Doel van de gegevensverwerking

Algemeen doel van de verwerking
Wij gebruiken uw gegevens uitsluitend ten behoeve van onze dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die u verstrekt. Wij gebruiken uw gegevens niet voor (gerichte) marketing. Als u gegevens met ons deelt en wij gebruiken deze gegevens om – anders dan op uw verzoek -op een later moment contact met u op te nemen, vragen wij u hiervoor expliciet toestemming. Uw gegevens worden niet met derden gedeeld, anders dan om aan boekhoudkundige en overige administratieve verplichtingen te voldoen.
Deze derden zijn allemaal tot geheimhouding gehouden op grond van de overeenkomst tussen hen en ons of een eed of wettelijke verplichting.

Automatisch verzamelde gegevens
Gegevens die automatisch worden verzameld door onze website worden verwerkt met het doel onze dienstverlening verder te verbeteren. Deze gegevens (bijvoorbeeld uw IP-adres, webbrowser en besturingssysteem) zijn geen persoonsgegevens.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek
In voorkomende gevallen kan Sunware BV op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van uw gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In een dergelijk geval zijn wij gedwongen uw gegevens te delen, maar wij zullen ons binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten

Bewaartermijnen
Wij bewaren uw gegevens zolang u cliënt van ons bent. Dit betekent dat wij uw klantprofiel bewaren totdat u aangeeft dat u niet langer van onze diensten gebruik wenst te maken. Als u dit bij ons aangeeft (dit kan per e-mail, telefoon of facebookchat) zullen wij dit tevens opvatten als een vergeetverzoek. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dienen wij facturen met uw (persoons)gegevens te bewaren, deze gegevens zullen wij dus voor zolang de toepasselijke termijn loopt bewaren. Medewerkers hebben echter geen toegang meer tot uw cliëntprofiel en documenten die wij naar aanleiding van uw opdracht hebben vervaardigd.

Uw rechten
Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heeft u als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door of namens ons worden verwerkt. Wij leggen u hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe u zich op deze rechten kunt beroepen.
In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machine leesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren. U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

Inzagerecht
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, in te zien. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacy zaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.

Rectificatierecht
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te laten aanpassen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacy zaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens zijn aangepast.

Recht op beperking van de verwerking
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, te beperken. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacy zaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een bevestiging dat de gegevens tot u de beperking opheft niet langer worden verwerkt

Recht op overdraagbaarheid
U heeft altijd het recht om de gegevens die wij (laten) verwerken en die betrekking hebben op uw persoon of daartoe herleidbaar zijn, door een andere partij te laten uitvoeren. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacy zaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres afschriften of kopieën van alle gegevens over u die wij hebben verwerkt of in opdracht van ons door andere verwerkers of derden zijn verwerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen wij in een dergelijk geval de dienstverlening niet langer voortzetten, omdat de veilige koppeling van databestanden dan niet langer kan worden gegarandeerd.

Recht van bezwaar en overige rechten
U heeft in voorkomende gevallen het recht bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door of in opdracht van Sunware BV. Als u bezwaar maakt zullen wij onmiddellijk de gegevensverwerking staken in afwachting van de afhandeling van uw bezwaar. Is uw bezwaar gegrond dat zullen wij afschriften en/of kopieën van gegevens die wij (laten) verwerken aan u ter beschikking stellen en daarna de verwerking blijvend staken

U heeft bovendien het recht om niet aan geautomatiseerde individuele besluitvorming of profiling te worden onderworpen. Wij verwerken uw gegevens niet op zodanige wijze dat dit recht van toepassing is. Bent u van mening dat dit wel zo is, neem dan contact op met onze contactpersoon voor privacy zaken.

Contactpersoon voor privacy zaken

Meneer F. van Erven


Aan het laden
Aan het laden