OPRUIMTIPS VOOR THUIS!

Opruimtips voor thuis 


Iets waar iedereen weleens tegenaan hikt; je huis opruimen. Maar een opgeruimd huis zorgt voor veel profijt. In een schone, opgeruimde omgeving voel jij je meer ontspannen én functioneer je beter. Door je huis een systeem te geven, waarbij alles een vaste plek heeft, is je huis iedere dag snel opgeruimd. Wij vertellen je in 4 stappen hoe je dit voor elkaar krijgt!

Plan allereerst één hele dag in voor het opruimen, zodat je alle kastjes eens goed kunt doorspitten en hier ook de tijd voor kunt nemen. Daarna is het tijd om dan écht te beginnen.

Een opgeruimd huis in 4 stappen

1. Haal alles uit de kast!

Ja, écht alles! Dit zal je laten inzien hoeveel spullen je hebt. Het zal je verbazen hoeveel spullen er in je kasten liggen. Bijvoorbeeld door alle keren dat er bezoek langskwam en je rondslingerende dingen ‘even’ wegstopte in de kast.

2. Maak een definitieve keuze 

De spullen uit je kasten hoef je niet allemaal te bewaren. Maak daarom drie stapels: Ja, Nee en Misschien. Spit eerst alle spullen door en leg ze op een van deze drie stapels. Ben je klaar? Kom dan terug bij de laatste stapel ‘Misschien’. Je weet nu wat je hebt, wat er écht moet blijven en wat de spullen zijn waar je minder waarde aan hecht. Uit deze stapel kun je nu makkelijker beslissen welke spullen je wel houdt en welke niet.

3. Say your goodbyes… 

… en bepaal wat je met je spullen wil gaan doen. Kleding kan bijvoorbeeld vaak naar het goede doel. Andere spullen kun je eventueel ruilen of weggeven aan anderen, denk hierbij bijvoorbeeld aan Marktplaats of een Facebookgroep. Wie goed doet, goed ontmoet! Stel een deadline en zorg dat de oude spullen dan ook écht de deur uit zijn.

4. Opbergen en categoriseren

Dan hebben we nog de spullen die mogen blijven. Verdeel deze in categorieën, zoals ‘speelgoed, ‘elektronica’ en ‘documenten’. Zo kun je op een overzichtelijke manier je spullen opruimen, maar haal je het ook gemakkelijk tevoorschijn. Hierdoor wordt het super easy om je huis opgeruimd te houden! Wist je dat wij een handige tool hebben om je kast optimaal in te delen? Ontdek Boxy hier!

Tip: Onze Sigma home opbergboxen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren, en daardoor perfect om mee op te ruimen en te categoriseren!

Benieuwd naar al onze opbergboxen? Bekijk ze hier 
Chargement en cours
Chargement en cours