Je kerstboom versieren als een pro dat doe je zo

In zes stappen maak jij jouw allermooiste kerstboom!


                                                                                                                                                                                                                                                          Leestijd 5 minuten

Wanneer de Sint ons land weer heeft verlaten is het de hoogste tijd voor het opzetten van de kerstboom. Voor velen is het een jaarlijkse traditie. De één kiest voor een kunstboom en de ander kiest voor een echte dennenboom. Maar hoe maak je dit jaar de allermooiste kerstboom en waar begin je? Wij geven je met een zes stappenplan praktische tips hoe je de meest prachtige kerstboom kan maken.  

Stap 1 – De boom
Heb je geen kunstboom maar een echte dennenboom met kluit in het tuincentrum, de markt of bij de tuinder gekocht? Dan heb je een pot nodig om hem daar in te zetten. Heeft je boom geen kluit meer, dan is een standaard onmisbaar. Zorg er in ieder geval voor dat de boom recht en stevig staat, zodat hij straks niet in al zijn pracht en praal omvalt.

Geen pot of standaard in huis? Bekijk het Botanic line assortiment.

Tip! Voorkom te veel naaldverlies door de boom even te laten wennen aan de kamertemperatuur. Heeft de boom buiten gestaan? Laat hem dan even in de schuur of garage staan om te wennen.

Wil je de pot of standaard mooi wegwerken? Dan kun je die verbergen door een kerstboommand -rok of -kleed er overheen te leggen. Dit kan bijvoorbeeld een grovere rotan mand zijn of een kleurvol rood kleed. Een goed begin is het halve werk!

Heb je geen dennenboom maar gebruik je al jaren een kunstboom? Gebruik onze kersttas om de kunstboom netjes bij elkaar te houden en op te bergen. Zo haal je ieder jaar eenvoudig je boom van zolder en heb je hem binnen no time opgezet.


Stap 2 – De piek
Staat je boom mooi recht en op de mooiste plek in huis? Dan kan de piek in boom geplaatst worden. Zo voorkom je dat de ballen en overige versieringen uit de boom vallen.Stap 3 – Lampjes
In een sfeervolle kerstboom kunnen de lampjes natuurlijk niet ontbreken. Zitten jouw lampjes ook altijd in de knoop? Koop dan een handige haspel. De set van twee haspels zijn uitgerust met klemmen aan beide uiteinden, zodat de lichtjes niet meer kunnen afrollen. Check eerst of er geen lampjes kapot zijn. Doen ze het allemaal? Begin dan van boven naar beneden de lampjes wat losser in de boom te hangen en verdeel de lampjes goed over de boom. Ben je tevreden over de positie van de lampjes en zijn ze mooi verspreid? Duw dan de lampjes dieper in de boom.


Stap 4 – Slingers
Voordat je de kerstballen erin gaat hangen is het eerst tijd voor kerstslingers. Drapeer de slingers wat los en gelijkmatig verdeeld in de boom. Vooral niet te strak. Dat ziet er niet mooi uit. Hierbij kun je de slingers ook wat dieper in de boom hangen.  


Stap 5 – Kerstballen
Nu is het tijd voor de kerstballen en -ornamenten! Na de slingers zijn de kerstballen aan de beurt. Heb je verschillende maten kerstballen? Dan begin je met de kleine ballen bovenaan en eindig je met de grote ballen onderin. Zorg hier ook, net als bij de lichtjes en slingers voor wat meer diepgang in de boom, door ook enkele kerstballen dieper in de boom te hangen. Gebruik hiervoor de effen kerstballen. De decoratieve mooiere kerstballen kun je daarna tussen de andere ballen verdelen.   


Stap 6 – Overige versieringen
Je kerstboom is bijna klaar! Wil je jouw boom nog meer volume geven en extra versieren? Dit kun je doen met leuke gekleurde kunsttakken, bloemen, grotere en kleinere decoraties zoals vogeltjes, uiltjes, (houten) sterren, hartjes, dennenappels etc. Hang vooral de kleinere decoraties bij elkaar, dit geeft een leuk effect. 

Wil je jouw kerstballen zonder schade straks weer opbergen? Gebruik dan onze kerstopbergboxen. Door de speciale kartonnen trays kun je jouw kerstballen zonder ze te breken eenvoudig opbergen en bewaren. Voor onze Nesta kerstopbergboxen hebben we ook speciale deksels met vakverdeling, waarin je makkelijk kleinere kerstdecoraties kwijt kunt. Heb je een kleinere boom, waardoor je wat minder kerstballen en versieringen hebt of juist een grote boom en veel versieringen? Wij hebben kerstopbergboxen in veel verschillende maten. Voor ieder wat wils!


Shop hier je kerst opbergboxen

Q-LINE KERST
OPBERGBOX

Shop nu
NESTA KERST
OPBERGBOX

Shop nu


Na het volgen van bovenstaande zes stappen heb jij een schitterende kerstboom dit jaar.
Geniet ervan!


Chargement en cours
Chargement en cours