Sunware, HUBO en Impackt zeggen gedag tegen wegwerpmentaliteit 


Donderdag 20 april, 2023

Van lege shampoo flessen en schoonmaakmiddelen tot zonnebrand verpakkingen: iedereen kan vanaf vandaag hun lege plastic verpakkingen inleveren bij HUBO in Bodegraven. Middels een app kan je kortingen sparen wanneer je plastic afval en opbergoplossingen van Sunware inlevert. Met het ingezamelde plastic afval maakt Sunware - de specialist in opbergen - nieuwe opbergoplossingen. Vandaag lanceerde Sunware het eerste plastic afval inzamelpunt bij HUBO in Bodegraven.

 


Gedag tegen wegwerpmentaliteit

Circulair produceren wordt het nieuwe normaal. “Ook voor ons is het dus van essentieel belang om het productiebeleid verder te verduurzamen. Door plastic afval te beschouwen als grondstof voor onze nieuwe producten, dragen wij ons steentje bij aan een meer circulaire economie,” aldus Sunware. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat afval als waardevolle grondstof wordt gezien en hergebruikt. Voor nieuwe verpakkingen, producten of andere innovaties. Sunware maakt op dit moment al gebruik van gerecycled materiaal. Sunware: “Zo’n 45% van onze artikelen bestaat daaruit. De Relife collectie bestaat uit opbergoplossingen die gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal. Ook zijn al onze producten recyclebaar en gaan een leven lang mee.”


Lege verpakkingen nog nooit zo waardevol

Om een grote slag te slaan op het gebied van duurzaamheid heeft Sunware zich aangesloten bij Impact Nation. Een samenwerking tussen ABN AMRO, TNW en Impackt Hub. Uit dit duurzame traject is een samenwerking met Impackt tot stand gekomen. Zij hebben een app ontwikkeld waarmee je kortingen kan sparen wanneer je plastic afval inlevert. Zodra je jouw plastic verpakking inlevert, verdien je punten via de app. Sunware: “De Impackt app wordt al gebruikt door Wibra en Bamboi. Wij van Sunware zijn eraan toegevoegd. Het hoogste doel is een blijvende gedragsverandering realiseren bij de consument, zodat er minder wegwerpartikelen van kunststof in de natuur terecht komen. Voor het ingezamelde afval krijgen mensen punten en daar maken wij weer nieuwe producten van. Win-win.”


HUBO X Sunware

Sunware start met het eerste inzamelpunt bij HUBO in Bodegraven. Een groot deel van de opbergoplossingen van Sunware worden al verkocht via HUBO. Toen Sunware op zoek ging naar een retailer met meerdere vestigingen verspreid over Nederland, was de keuze snel gemaakt. Sunware: “We hebben al een goede samenwerking met HUBO. HUBO is de partij die positief en enthousiast reageerde en ook hun steentje bij willen dragen aan het milieu.” Hubo is de doe-het-zelf specialist en heeft 185 winkels in heel Nederland. “Als het inzamelen op deze eerste locatie een succes is, komen daar meer vestigingen bij,” vervolgt Sunware. 


Zelf lege verpakkingen inleveren? 

In beide HUBO vestigingen vind je een Impackt inleverzuil. Download de Impackt app in de App Store of Google Play, scan de QR-code op de inlevercontainer en scan de barcode op de verpakkingen die je wilt inleveren. Zo ontvang je punten die je via de app weer kan verzilveren voor mooie kortingen. Niet alleen bij HUBO Bodegraven, ook bij Sunware en RALplast - waar de producten van Sunware worden geproduceerd - is een inzamelpunt te vinden. “Zodat ons personeel ook zelf plastic afval kan inzamelen,” aldus Sunware. Genoeg punten verzameld? Verzilver ze en krijg korting op de duurzame opbergoplossingen van Sunware. Wil je graag weten hoe het werkt? Klik dan hier voor de vijf stappen.Lees hier meer over de Impackt app. 

Meer weten over ons recycleproces? 
Bekijk ons recycleproces hier .Loading
Loading