TIPS VOOR DE
THUISWERKERS

Thuiswerken voor een langere periode… hoe ga je hiermee om?


Een lange tijd wordt nu dringend geadviseerd om, indien mogelijk, thuis te werken. Voor lang niet iedereen is dit makkelijk en relaxed. Er is vaak geen fijne ruime om geconcentreerd te werken, of geen geschikt bureau of bureaustoel wat betekent dat je aan de eettafel zit. Je papieren liggen overal verspreid en hoe georganiseerd je op je werk bent, zo chaotisch is het nu thuis.
Wat kan je hieraan doen? Hoe gaan wij hiermee om? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje:

 1. Zorg ervoor dat je dezelfde routines aanhoudt als wanneer je naar kantoor gaat. Laat de wekker op tijd afgaan, neem een frisse douche en kleed je om zoals je naar je werk zou gaan.

 2. Heb je tijd over nu? Begin dan je werkdag heerlijk met een wandeling, een stukje fietsen of zelfs een rondje hardlopen. Hiermee zorg je voor een frisse en goede start van je werkdag.

 3. Probeer dezelfde tussendoortjes en lunchtijden aan te houden. Dit is ten eerste goed voor je lichaam én zorgt voor rust en regelmaat.

 4. Probeer te werken in een aparte ruimte, hierdoor creëer je rust en werk je effectiever.

 5. Stem de stoel- en tafelhoogte op elkaar af zodat je armen en schouders een ontspannen houding aannemen.

 6. Heb je veel papierwerk? Zorg ervoor dat je alles goed bijhoudt en in handige opbergbakjes neerlegt. Kantooropbergbakjes heb je in verschillende maten: A4, A5, A6, A7 en een opbergbakje speciaal geschikt voor pennen. Een goed georganiseerde werkplek scheelt al de helft!

 7. Heb jij veel mappen, die thuis overal rondslingeren? Probeer een vakkenkast met handige Sigma home boxen, hierin kan je makkelijk je volle mappen kwijt. Plak een label met het onderwerp op de box. Hierdoor staat het netjes in huis en ook nog eens handig.
  PS: Pak een leuke blauwe of roze kleur om het je werkplek wat gezelliger te maken!

 8. Maak een to do list, welke taken moeten er vandaag echt gebeuren? Schrijf ze op en streep ze door wanneer deze zijn voldaan! Hierdoor blijf je geconcentreerd en heb je overzicht op de zaken die gedaan moeten worden. Let er wel op dat er geen grote klussen en projecten op je to do lijstje terecht komen, die verhuis je door naar je agenda! Focus op de taken die je lekker kunt afvinken, waar je minder dan een half uur mee bezig bent. Let’s go!

 9. Alles op de to do list afgevinkt? Dan kan de lijst de papierbak in! Scheid ook thuis je afval: papier in de papierbak en plastic in een andere bak.

  Tip: Fleur je thuiskantoor op met onze Sigma home afvalscheiding set!
Benieuwd naar al onze kantoor musthaves?  Bekijk ze hier
Loading
Loading