Zes tips voor vakantie in eigen land!


Yes! Voor Noord-, Midden- én Zuid-Nederland is het eindelijk zomervakantie. Tijd om te genieten van een heerlijk zonnetje en lekkere temperaturen. Velen durven de stap naar het buitenland nog niet te zetten en genieten in eigen land. Maar welke plekken zijn nou bijzonder om de zomervakantie te vieren? Wij zetten wat vakantietips op een rijtje:
 
  1. Eilanden in Zeeland

De kustlijn van Zeeland is maar liefst 650 kilometer lang en voor mooie, goudgele stranden zit je op het schiereiland Walcheren goed. Je kan daar heerlijk genieten van grote, schone stranden. Lange strandwandelingen of wandelen over de duinen, geven je een prachtig uitzicht over de grote stranden en stralende zee. Op de Walcherse stranden is een mooie zonvakantie te beleven.
 
  1. De Brabantste Heide

Ben je meer een fietsfanatiekeling? Bekijk dan de bekende fietsroute in het gezellige Noord-Brabant langs de Brabantse Heide. Dit is een vrij vlakke route van ongeveer 48 kilometer met fietspaden die trekken langs Heeze, Sterksel, Mierlo en Geldrop. De Strabrechtste Heide is een mooie plek om tot rust te komen tussen kuddes schapen en groepen vogels.
 
  1. Wijnen, wijnen, wijnen!

 
Een plekje in de zon, op het terras, een koud biertje of wijntje in je hand en we kunnen er weer tegen aan. In ons kikkerlandje hebben we unieke terrassen om te genieten van de zon.
Ken jij SS Rotterdam al? Dit stoomschip heeft een bovendek met ondiep zwembad en biedt ook een geweldig uitzicht op de prachtige Rotterdamse skyline. Bovendien kun je hier genieten van heerlijke dranken, maaltijden en snacks in Amerikaanse stijl.
 
  1. Heimee naar de hangar

Mis je toch de vliegveldsfeer? Neem dan eens een kijkje (en een hapje) in Café restaurant Luchthaven Lelystad. Hier heb je uitzicht op de startbaan van vliegveld Lelystad. Er is een kleurrijk, zonovergoten terras. De bediening draagt pilotenuniforms om het plaatje compleet te maken! Het restaurant gebruikt verse lokale producten. Een bezoekje waard dus!

 

  1. Kamperen op een mooie plek in de natuur

Wildkamperen is helaas niet mogelijk, maar we hebben een goed alternatief gevonden! Op het natuurkampeerterrein van Staatbosbeheer zijn prachtige plekken waar je je tentje op kan zetten aan een klein meertje of in de duinen. Heb jij nog kampeerspullen nodig? Check onze musthaves hier
 
  1. Kanotocht

Wil je op vakantie naar het noorden? Check dan de Reidmarroute, dit is een unieke kanoroute door het prachtige Friesche landschap. Sinds 2019 is er een electric-only route. Het is hier alleen toegestaan om met een stille boot te varen, omdat er in natuurgebied de Blauhúster Puollen veel vogels leven. Dus genieten van de vogels is een leuke bijkomstigheid!
Laden
Laden